FunX

Fajah Lourens over cellulite: "Ik ben meer dan een lichaam met putjes"

  1. Newschevron right
  2. Fajah Lourens over cellulite: "Ik ben meer dan een lichaam met putjes"

Ultieme fitgirl Fajah Lourens staat bekend om haar killerbody en haar tips waarmee ze andere vrouwen helpt dit te bereiken. Afgelopen weekend is haar nieuwste boek uitgekomen: De Cellulite Guide. Vanochtend was ze te gast bij Start om met Fernando te praten over de strijd tegen die vervelende putjes waar volgens haar veel vrouwen mee struggelen.

vervelende putjes

Fajah geeft aan zelf alle behandelingen tegen cellulite die er op de markt zijn al geprobeerd te hebben. Cellulite is een onderwerp waarmee ze sinds haar zestiende al veel bezig is geweest. "Ik denk dat ik ben begonnen met sporten omdat ik cellulite had. Dus niet per se overgewicht, maar ik zag er 'slapperig' uit. En die putjes, die vond ik zo vervelend!", vertelt ze aan Fernando.

ook goed mét

Cellulite is volgens Fajah helaas niet zomaar weg te krijgen. Het heeft namelijk met meer te maken dan alleen je dieet en levensstijl. Het is erfelijk bepaald en ook hormonen en je lichaamstype spelen een rol. Er helemaal vanaf komen is dus bijna onmogelijk, maar in haar nieuwe boek staat een dieet waarmee je binnen acht weken je cellulite kan verminderen. Fajah geeft aan dat dieet zelf veel te zwaar te vinden om heel haar leven vol te houden. Het is bedoeld voor mensen om uit te proberen en om vervolgens te realiseren dat je ook goed bent mét cellulite.

"Ik ben meer dan een lichaam met putjes."

horrorverhalen

Fajah gebruikte haar cellulite-kennis vanmorgen ook om luisteraars te helpen met brandende vragen. Zo gaf ze onder andere uitleg over verschillende lichaamstypes, de 'grote bil-hype' en liposuctie. Over dat laatste is ze niet zo enthousiast: "Ik hoor horrorverhalen over mensen waarbij hun hele bil wordt weggevreten!"

Ster advertentie
Ster advertentie