FunX

Uit Zicht: Zo leeft een jonge dak- en thuisloze op straat

  1. Newschevron right
  2. Uit Zicht: Zo leeft een jonge dak- en thuisloze op straat

FunX en NOS op 3 lanceren vandaag de interactieve special 'Uit Zicht' over thuisloze jongeren. In Uit zicht nemen we je met video, audio en tekst mee in het verhaal van de thuisloze Ferdi. FunX en NOS op 3 vragen op deze manier aandacht voor een onderbelicht probleem van duizenden jongeren.

Thuisloze Ferdi

Ongeveer 9.000 Nederlandse jongeren tussen de 18 en 23 jaar zijn dakloos. Ze hebben geen geld, zijn vaak verslaafd en hebben geen mogelijkheden om hun situatie te verbeteren. Om deze jongeren een gezicht te geven is in Uit Zicht het persoonlijke verhaal van Ferdi te volgen. Hoe brengt hij zijn dag op straat door? Hoe gaat hij om met zijn persoonlijke bezittingen? En hoe zit het eigenlijk met persoonlijke hygiëne? Klik op de onderstaande afbeelding en beleef de struggles van een jonge Nederlandse dakloze in de interactieve special Uit Zicht.

SAMENWERKING

NPO FunX en NOS op 3 werkten voor Uit Zicht samen in het NOS Lab. Voor een periode van twee weken hebben twee redacteuren van beide redacties van plek gewisseld. Zo werkten zij niet alleen samen aan de special, maar leerden zij ook meer over elkaars werkwijze en doelgroep.

FunX kookt

FunX staat donderdag 8 december de hele dag in het teken van thuisloze jongeren. Naast de interactieve special vindt vanavond FunX Kookt plaats, een project waarbij FunX-dj’s voor de thuisloze jongeren en hun begeleiders gaan koken. Dit doen ze onder begeleiding van Yvette Dorsiel, ook wel de Mama van Amsterdam Zuid-Oost genoemd. Daarnaast komen er diverse artiesten optreden, zoals Adje, Lady Bee, Rochelle en Zefanio.

Ster advertentie
Ster advertentie