FunX

Sylvana Simons: "Het systeem moet veranderen voor een gelijkwaardige samenleving"

  1. Newschevron right
  2. Sylvana Simons: "Het systeem moet veranderen voor een gelijkwaardige samenleving"

"Laten we elkaar vasthouden en het samen doen." Dat zijn de wijze woorden die Sylvana Simons vanmorgen uitsprak in de ochtendshow Start. Ze heeft zich aangesloten bij de politiek partij DENK, maar heeft heel wat racistische uitingen over zich heen gekregen. Hoewel de televisie- en radiopresentatrice vroeger geen politieke ambities had, is ze heel standvastig over haar keuze om de politiek in te gaan.

"Ik volg DENK al een tijdje en kan me heel erg vinden in de onderwerpen die ze aanpakken en de ideeën die ze hebben, over hoe belangrijk het is dat we in Nederland gaan samenwerken in plaats van elkaar op te hitsen. In de afgelopen vijftien jaar is Nederland er niet vriendelijker op geworden. Het is mijn droom om dat tij te keren."

Macht?

De 45-jarige Sylvana gaat niet de politiek in omdat ze heel graag de macht wil. Volgens haar moet er een verandering in het systeem komen, zodat er een gelijkwaardige samenleving ontstaat. "Daarmee bedoel ik dat er oog is voor alle bevolkingsgroepen van het land."

Geen strijd, maar noodzaak

"Ik zie het niet als een strijd, maar als een noodzaak." Zo omschrijft Sylvana haar keuze om zich aan te sluiten bij DENK. De scheldpartijen die ze over zich heen heeft gekregen, demotiveren haar niet. Sterker nog: het laat zien dat het nodig is. "Wat er de afgelopen week is gebeurd, is precies het punt dat ik maak. We moeten niet zo met elkaar willen omgaan en laten zien dat we het niet accepteren."

Volgens Sylvana heeft de partij DENK het over zaken die vaak vergeten worden. "Het onderwijs up to date brengen bijvoorbeeld. Het begint bij het feit dat we niet echt een volledig beeld hebben van onze geschiedenis en bepaalde situaties van vandaag niet begrijpen."

Ster advertentie
Ster advertentie