FunX

Zonder Nederlander Frans Afman bestond Terminator niet

  1. Newschevron right
  2. Zonder Nederlander Frans Afman bestond Terminator niet

Je bent vast wel bekend met films als Terminator 1 & 2, King Kong, Total Recall en Dances With Wolves. Wat je waarschijnlijk niet wist is dat de Nederlandse bankier Frans Afman deze blockbusters mogelijk heeft gemaakt. Vanmorgen vertelde zijn dochter Rozemyn Afman in Start dat er geen studio was in Hollywood die hier geld in durfde te investeren.


Hollywood Banker
In haar documentaire Hollywood Banker laat ze zien hoe haar vader verandering heeft gebracht in de filmindustrie. Met een nieuw financieringsmodel zorgde hij ervoor dat het mogelijk was voor onafhankelijke filmproducenten om films uit te brengen. Meer dan 900 films zijn met behulp van dit model hierdoor gemaakt.Waar te zien
Rozemyn hoopt dat haar film in de Verenigde Staten wordt gedraaid. Hiervoor heeft ze binnenkort een screening in Los Angeles. Verder probeert ze de film ook op andere internationale filmfestivals aan het publiek te tonen. Vanaf morgen kan jij de documentaire in ieder geval in Nederland zien op het Nederlands Filmfestival en in de bioscoop.


Ster advertentie
Ster advertentie