FunX

5 vragen die tijdens elke ramadan gesteld worden

foto: instagram/onesymuller
  1. Newschevron right
  2. 5 vragen die tijdens elke ramadan gesteld worden

Tijdens de ramadan krijgen veel moslims ieder jaar weer dezelfde vragen zoals 'Mag je ook geen kauwgom?' In de vierde aflevering van de NPO & AVROTROS podcast Domme Vragen Bestaan Wel, werden deze ongemakkelijke en kwetsende vragen over de ramadan gesteld aan Ouassima, die te gast was deze aflevering. Check hieronder de vragen die zij ieder jaar weer krijgt.

1. Mag je dan ook geen slokje water?

Dit is een van de meest gestelde vragen volgens Ouassima. Nee, geen slokje water en nee, ook niet stiekem tijdens het douchen!

2. Heb je nooit gesmokkeld?

Deze vraag werd ooit aan Ouassima gesteld: "Het komt over alsof je het vasten niet serieus zou nemen."

3. mag je ook geen kauwgom?

Nee, nee en nog eens nee. Kauwgom mag ook niet!

4. Bijzondere vraag

"Mag je wel douchen tijdens de ramadan? Dan kan er toch water binnenkomen via je haarzakjes?" Deze bijzondere vraag kreeg Ouassima ooit en dat is haar altijd bijgebleven. "Ik legde uit dat het dus echt te maken heeft met het eten en drinken doorslikken door je mond en niet met je hoofd of huid."

5. Leuke vraag

One’sy Muller en Vinny Tailor, presentatrices van Domme Vragen Bestaan Wel, vroegen Ouassima wat nou wél leuk is om te vragen over de ramadan. "Wat mijn ramadan-goals zijn! Mijn ramadan goal is bijvoorbeeld minder loempia's eten en wat gezonder eten."

RAMADAN LATE NIGHT

Tijdens de hele vastenmaand staat FunX van 23.00 - 02.00 uur 's nachts in het teken van Ramadan Late Night. Elke maandag- tot en met donderdagnacht draait de show om jouw verhalen. Heb je het gemist? De highlights van de nachtshow kun je allemaal terugluisteren in de podcasts!

Ster advertentie
Ster advertentie