FunX

Held Haci vertelt over moment dat hij man (80) uit zinkende auto redde

foto: Haci
  1. Newschevron right
  2. Held Haci vertelt over moment dat hij man (80) uit zinkende auto redde

Hij wordt ook wel 'de held van Vlaardingen' genoemd: Haci. Deze 25-jarige kapper en buschauffeur redde vorige week een 80-jarige man uit een in het water belande auto. Haci vertelde erover in Ramadan Late Night en had een belangrijke boodschap aan de luisteraars.

Geen twijfel

Haci werkt in het dagelijkse leven als buschauffeur, maar was op vrijdag 3 mei aan het meehelpen in een kapperszaak. "Ik was lekker aan het knippen en opeens rent er een klant naar buiten." Haci rende er achteraan en zag dat er een auto in het water lag met daarin een oude man. "Ik heb geen moment getwijfeld en ben erin gesprongen, haalde de man eruit en zwom terug."

Geen hulp

Wat Haci niet begrijpt is waarom hij de enige was die de man te hulp schoot. "Ik vond het belachelijk, iedereen zat te filmen!" Zelf riep Haci ook om hulp, omdat hij overvallen werd door een paniekaanval in het ijskoude water. "Mijn hele lichaam verstijfde, ik kreeg geen adem." Niemand was echter bereid om hem te helpen.

"Ik schaamde mij op dat moment. Er waren allemaal mensen die toekeken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Word wakker

Natuurlijk begrijpt Haci wel dat je eerst aan je eigen veiligheid moet denken. "Als je denkt dat het je niet gaat lukken, moet je niet in het water springen." Er stonden volgens hem alleen echt wel mensen aan de kant die konden zwemmen. "Ze wilden liever views pakken." Haci maakt dit wel vaker mee in zijn werk als buschauffeur.

"In de bus zit ook iedereen op zijn telefoon. Niemand is actief. Word eens wakker en kijk om je heen. Je eigen veiligheid gaat voor, maar doe wat voor een ander."

Bedanken

Na zijn heldendaad is Haci door een klant naar huis gebracht. Hij kleedde zich thuis om en ging toen weer terug naar de kapperszaak om verder te werken. De volgende dag is de klant naar de kapperszaak gekomen om Haci te bedanken. "Hij zei: 'Je wil niet weten hoe bang ik op dat moment was in het water. Als jij niet zou komen, had ik dit niet nu hier kunnen navertellen'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

RAMADAN LATE NIGHT

Tijdens de hele vastenmaand staat FunX van 23.00 - 02.00 uur 's nachts in het teken van Ramadan Late Night. Elke maandag- tot en met donderdagnacht draait de show om jouw verhalen. Heb je het gemist? De highlights van de nachtshow kun je allemaal terugluisteren in de podcasts!

Ster advertentie
Ster advertentie