OMG

Deze mysterieuze gemaskerde held gaat de strijd aan tegen fietsendieven

foto: Reddit: u/the_peddler
  1. Newschevron right
  2. Deze mysterieuze gemaskerde held gaat de strijd aan tegen fietsendieven

Londen heeft er een superheld bij die wij in Nederland ook wel zouden kunnen gebruiken. Een anonieme fietsenredder gaat daar viral nadat hij, gekleed in een fluoriserend hesje en een zwarte helm, gespot is terwijl hij gestolen fietsen terugbrengt naar hun eigenaar. Hij noemt zichzelf 'The Peddler' en naast dat hij fietsen terugbrengt, zorgt hij er ook voor dat fietsen op straat goed op slot staan en online geregistreerd zijn.

return of the bike

The Peddler dwingt dieven om de fietsen die ze online aanbieden aan hem af te geven, anders haalt hij de politie erbij. Dat blijkt te werken. Zo vertelde Mark op Reddit dat hij nadat zijn fiets gestolen was een berichtje kreeg: "Ik heb je fiets, kan ik hem morgenavond terugbrengen?" De anonieme held had de gegevens van de online geregistreerde gestolen fiets vergeleken met een online advertentie en zo de fiets weten te vinden. Vervolgens wilde hij hem zo snel mogelijk teruggeven aan de rechtmatige eigenaar, zodat hij zelf niet het risico liep om gepakt te worden.

het goede doen

Tegen BBC Radio vertelt de fietsenredder dat hij begonnen is met zijn acties nadat zijn eigen fiets gestolen werd. Hij voelde zich zo gefrustreerd en machteloos dat hij besloot er iets aan te doen. Nu houdt The Peddler zich vooral bezig met mensen te helpen herinneren dat ze hun fiets op slot moeten zetten en online moeten registeren. "Ik heb gewoon dit alter ego waarmee ik probeer iets slechts te voorkomen. Het gaat niet om mij, maar om het goede doen."

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie