OMG

8-jarige Nigeriaanse schaakkampioen helpt zijn gezin aan een dak boven hun hoofd

foto: GoFundMe
  1. Newschevron right
  2. 8-jarige Nigeriaanse schaakkampioen helpt zijn gezin aan een dak boven hun hoofd

De achtjarige talentvolle schaker Tanitoluwa 'Tani' Adewumi heeft ervoor gezorgd dat hij en zijn gezin binnenkort niet langer dakloos hoeven te zijn. De Nigeriaanse vluchteling wist meer dan zeventig deelnemers te verslaan in een schaakkampioenschap. En dat deed hij allemaal terwijl hij in een daklozenopvang woonde.

Gevlucht

Tani en zijn familie vluchtten in 2017 uit Nigeria uit angst om aangevallen te worden door Boko Haram. De familie vroeg asiel aan in New York en leeft daar sindsdien in een opvang.

Schaken

De 8-jarige jongen leerde nog maar een jaar geleden op zijn basisschool te schaken. Zijn coach, Russel Makofsky, zag al snel dat hij talent voor het strategische bordspel had. Tani leerde namelijk zo snel, dat hij binnen de kortste keren een van de beste schakers van zijn leeftijd was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp

Nadat Tani op 10 maart de New York State Scholastic Championship had gewonnen, ontstond er - mede dankzij een uitgebreid artikel in de New York Times - veel aandacht voor zijn verhaal. Er werd een crowdfundingsactie gestart om Tani en zijn familie financieel te steunen. Het doel van de inzamelactie stond op 50.000 dollar, maar inmiddels staat er al 185.000 dollar op de teller. De familie wil met het geld gaan verhuizen naar een appartement. Daarnaast heeft een advocaat toegezegd om de familie gratis te helpen met hun asielaanvraag.

Shoutout

"Een grote shoutout naar de hele wereld voor jullie steun op financieel, moraal, spiritueel en nog veel meer gebieden", laat de dankbare familie van Tani weten op de website van GoFundMe. "Jullie zijn allemaal geweldig. God zegene jullie allemaal."


Bron: GoFundMe
Ster advertentie
Ster advertentie