OMG

Amerikaan (19) overleeft val van 120 meter hoge ravijn en loopt enkel schaafwonden op

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amerikaan (19) overleeft val van 120 meter hoge ravijn en loopt enkel schaafwonden op

Een Amerikaanse tiener overleefde wonder boven wonder een val van 120 meter. De val vond plaats in de staat Washington waar de jongen van de High Steel Bridge afviel. De meeste mensen die van deze brug vielen overleefden de val niet, maar de negentienjarige jongen kwam er wonderbaarlijk genoeg vanaf met wat schaafwonden.

Gevaarlijk pad

Het pad onder de High Steel Bridge staat bekend als een erg gevaarlijk pad om overheen te lopen. Het is er glad en steil wat zorgt voor enorm veel slipgevaar. Om die reden wordt het pad dan ook niet aangemerkt als een officieel wandelpad. Op het moment dat de jongen eroverheen liep was het pad erg modderig. Daardoor zou hij uitgegleden zijn.

Redding

Na de 120 meter hoge val kwam er een reddingsbrigade in actie om de jongen te redden. De reddingswerkers moesten met harnassen die aan de brug werden vastgemaakt afdalen. De jongen kon zo in veiligheid naar boven worden gebracht. Na de redding werd hij onderzocht in het ziekenhuis. Daar werd geconcludeerd dat de tiener alleen wat schaafwonden aan zijn arm had opgelopen. Daarmee heeft hij enorm veel geluk gehad. Jaarlijks vallen er zo’n vijf à zeven mensen van de brug waarvan de overgrote meerderheid het niet overleeft.

Waarschuwingsborden

Volgens Tim Ripp, een van de mensen die meewerkte aan de reddingsactie voor de jongen, zouden er meerdere waarschuwingsborden staan voor het pad. Hierover zei Ripp: "We hebben mensen verteld om van deze paden af te blijven omdat ze gevaarlijk zijn, maar mensen hebben de waarschuwingssignalen niet gezien of negeren deze." Of de jongen de bordjes niet gezien had of bewust had genegeerd is niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie