OMG

Braziliaanse visser overleeft 11 dagen op zee in een vrieskist

foto: Twitter @BNNBRNews
  1. Newschevron right
  2. Braziliaanse visser overleeft 11 dagen op zee in een vrieskist

De Braziliaanse visser Romuldo Macedo Rodrigues heeft elf dagen op de Atlantische Oceaan overleefd in een drijvende vrieskist. Toen zijn eigen houten boot zonk, kon de man nog net op tijd in de grote koelkast kruipen.

Wonder van God

De 44-jarige visser vertrok eind juli voor een vistocht van 3 dagen voor de kust van Noord-Brazilie. Na 2 dagen begon zijn houten vissersbootje te zinken. Rodrigues, die tot overmaat van ramp niet kan zwemmen, zag dat zijn vrieskist bleef drijven en klom hier net op tijd in. “De koelkast moet een wonder van God zijn geweest. Ik dacht dat ik zou worden aangevallen door haaien, want er waren veel nieuwsgierige vissen op zee”, vertelt hij aan lokale media.

Redders in nood

Rodrigues had geen eten of drinkwater en toen er zeewater de kist in begon te lopen, moest hij dit er met zijn handen uitscheppen om te blijven drijven. Toen er na 11 dagen eindelijk een schip in zicht kwam, was Rodrigues bijna te zwak om om hulp te roepen. "Ik kon haast niks meer zien. Ik stak mijn armen omhoog en hoopte dat ze me zouden horen." Gelukkig zagen de bemanningsleden van het schip de visser in de vrieskist voorbij drijven en konden ze hem uit het water halen. Rodrigues was verzwakt, vermagerd en had verbrandingswonden van de zon, maar was wel bij bewustzijn en maakte het over het algemeen goed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Juist papieren

Na zijn redding kwam Rodrigues erachter dat hij zo'n 450 kilometer was afgedreven van zijn oorspronkelijke vissersplek en voor de kust van Suriname uit het water was gehaald. Eenmaal aan land werd de man aangehouden door de Surinaamse politie; Rodrigues had namelijk niet de juiste reispapieren bij zich. Na zestien dagen in de Surinaamse gevangenis te hebben gezeten, mocht de Braziliaan eindelijk naar huis. Dit keer ging de reis per vliegtuig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie