Naar homepage
Up 2 Date

Eitan (5) die als enige kabelbaandrama in Italië overleefde verlaat ziekenhuis

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Eitan (5) die als enige kabelbaandrama in Italië overleefde verlaat ziekenhuis

De 5-jarige Eitan, die het verschrikkelijke kabelbaanongeluk in Italie overleefde, is uit het ziekenhuis ontslagen. Eitan was de enige overlevende van het drama dat veertien mensen het leven kostte, onder wie zijn ouders, broertje en overgrootouders.

Kunstmatige coma

Het drama vond plaats op 23 mei bij het Italiaanse meer Lago Maggiore toen de cabine naar beneden stortte. Eitan lag negentien dagen in een kinderziekenhuis in Turijn. Hij werd daar in eerste instantie in een kunstmatige coma gehouden, totdat zijn toestand flink begon te verbeteren. Ook de breuken die hij opliep genezen goed.

Psychische hulp

Eitan zou zich niets meer herinneren van het drama en hoorde pas twee dagen geleden wat er is gebeurd tijdens het vreselijke ongeluk. Hij blijft psychische hulp ontvangen. De tante van het jongetje is door de rechtbank in Turijn aangesteld tot zijn voogd. Hij mocht met haar mee naar huis in de Italiaanse stad Pavia.

Noodrem gedeactiveerd

Hoe het ongeluk is ontstaan, is nog onduidelijk volgens de autoriteiten. Wel ontdekten onderzoekers dat een noodrem was gedeactiveerd. Dat gaf het hoofd van de technische dienst, die nu huisarrest heeft, ook toe. Die rem had het ongeluk kunnen voorkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie