OMG

Man spoelt aan in drijvend hamsterwiel nadat hij over de zee probeerde te lopen

foto: Facebook: Flagler County Sheriff's Office
  1. Newschevron right
  2. Man spoelt aan in drijvend hamsterwiel nadat hij over de zee probeerde te lopen

In Florida deden mensen op het strand een opvallende vondst. Ze troffen een man aan in een zelfgemaakt drijvend voertuig, dat lijkt op een soort hamsterwiel. Daarmee zou hij van plan zijn geweest om de zee over te wandelen naar New York, zo'n 1600 kilometer verderop. Hij strandde naar eigen zeggen echter na vijftig kilometer wegens "enkele problemen".

Aangespoeld

De plaatselijke kustwacht werd opgeroepen en postte foto's van het drijvende wiel op Facebook. De maker, Reza Baluchi genaamd, liet weten een dag eerder te zijn vertrokken vanuit een plaats zo'n vijftig kilometer verderop. Zijn bestemming was New York, maar de stroming stuurde hem de verkeerde kant op. "Hij kwam wat problemen tegen waardoor hij hier aanspoelde aan de kust", aldus de Flagler County Sheriff's Office op Facebook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overleven op tonijn en kauwgom

Reza's veiligheids- en navigatieapparatuur zou gestolen zijn. Zodra de boel weer is geïnstalleerd en het weer het toelaat, is hij van plan zijn weg alsnog te vervolgen. Op zijn website is te zien dat Reza vaker dit soort tochten organiseert. Hij schrijft daarbij te overleven op proteïnerepen, tonijn, sportdrankjes, gefilterd zeewater en kauwgom tegen zeeziekte.

Geld inzamelen

Volgens een lokale nieuwszender zou Reza met de actie geld op willen halen voor daklozen, de kustwacht, de politie en de brandweer. "Zij zijn in openbare dienst en werken voor de veiligheid, om andere mensen te helpen." Daarnaast wilde de avonturier ook mensen inspireren. "Ik wil mensen laten zien dat je moet doen wat je wilt doen. Luister naar niemand. Volg je dromen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie