OMG

Lil Uzi Vert wordt mogelijk 'eerste mens die planeet koopt'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lil Uzi Vert wordt mogelijk 'eerste mens die planeet koopt'

Lil Uzi Vert is niet vies van bakken met geld spenden. Dat bewees hij eerder al door een diamant van 24 miljoen dollar op zijn voorhoofd te plaatsen (inmiddels weer verwijderd). Nu komt de rapper weer met wat nieuws, namelijk het kopen van een planeet!

WASP-127b

Het nieuws werd naar buiten gebracht door zangeres Grimes, die ook de echtgenote van Elon Musk is. "Blijkbaar bezit Lil Uzi Vert deze planeet. Dat jullie het even weten", schreef ze op Twitter. Daarbij deelde ze een foto de planeet WASP-127b, die blijkbaar nog groter dan Jupiter én onbewoonbaar is. De rapper antwoordde meteen met: "Ik probeerde iedereen te verrassen. Ik ben er nog mee bezig".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste mens die planeet bezit

Niet veel later kwam Grimes weer met een reactie. "De documentatie om WASP-127b te legaal te claimen is bijna compleet. Dit is groots!", schreef ze in een tweet. Als dit allemaal doorgaat, is het zeker groots. Zo claimt Grimes dat Lil Uzi Vert hiermee "de eerste mens wordt die legaal een planeet bezit".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kan dit echt?

Het is niet duidelijk hoe het hele proces van het legaal claimen van een planeet in zijn werking gaat. In het Amerikaanse magazine Rolling Stone laat astronomieprofessor Gregory Laughlin weten: "Er zijn op dit moment geen regelingen op Aarde voor het aankopen van exoplanetaire bezittingen (exoplaneten zijn planeten die draaien om een andere ster dan de Zon, red.). Ik ben nog altijd niet op de hoogte van het bestaan van galactische uitwisselingen wat betreft de handel in planeten, maar dat betekent niet per se dat het niet bestaat."

Ster advertentie
Ster advertentie