Up 2 Date

Syrische baby die aardbeving overleefde vernoemd naar overleden moeder

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Syrische baby die aardbeving overleefde vernoemd naar overleden moeder

De pasgeboren baby die levend onder het puin vandaan werd gehaald na de aardbeving in het noorden van Syrië is vernoemd naar haar overleden moeder. Het meisje is inmiddels geadopteerd door een oom en tante.

Afraa

Het kind kreeg eerder de naam Aya, maar nadat ze werd geïdentificeerd als de dochter van Abdallah en Afraa Mleihan, werd ze vernoemd naar haar moeder Afraa.

Het meisje werd na de aardbeving in Syrië en Turkije gered onder het puin in de Syrische plaats Jindires. Ze zat nog aan haar moeder vast met de navelstreng. De moeder bracht haar baby ter wereld, terwijl ze nog onder het puin lag en is daarna overleden. De vader, vier broers en zussen en een tante van het kindje zijn allemaal omgekomen door een ingestort gebouw.

Geadopteerd door oom en tante

Afraa werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, maar inmiddels is haar toestand stabiel. Ziekenhuismanager Khalid Attiah en zijn vrouw zorgden voor de baby, maar inmiddels is ze opgehaald door haar oom en tante. Ze zijn zelf net ouders geworden van een dochter, maar hun nichtje is meer dan welkom in het gezin. "Dit meisje betekent zo veel voor ons omdat niemand van haar gezin de aardbeving overleefd heeft. Ze is voor ons een herinnering aan haar familieleden", zegt de oom tegen persbureau Reuters.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie