FunX

Elieve zingt Turkse tune voor Giro555: "Je kan niet vertrouwen op bezittingen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Elieve zingt Turkse tune voor Giro555: "Je kan niet vertrouwen op bezittingen"

Tijdens de nationale actiedag voor Giro555 komen er in de FunX-studio verschillende artiesten langs voor een bijzonder optreden. Zo ook zangeres Elieve, die live een prachtige versie zong van het Turkse nummer Adaletin Bu mu Dünya van Selda Bağcan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet vertrouwen op bezittingen'

"Selda Bağcan is een protestzangeres", legt Elieve uit. "Dit liedje dekt compleet te lading." Zo vertelt ze wat de eerste zin betekent: "'Ik kan niet vertrouwen op mijn rijkdom, niet vertrouwen op mijn bezittingen.' Daarmee benadrukt ze dat materie elk moment van je kan worden afgenomen en dan zijn familieleden het enige dat je hebt."

Elieve vertelt dat de ramp in Turkije en Syrië veel verschillende emoties bij haar oproept. "Ik zit in een spagaat: aan de ene kant voel ik veel verwarring en verdriet, anderzijds is er ook ruimte gemaakt voor een stukje verontwaardiging over dat hulp sneller had kunnen komen." Daarom wil ze iedereen aansporen om te doneren. "Al is het maar vijf euro, want deze mensen moeten helemaal opnieuw beginnen."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie