FunX

Emil Rosé en Dilara zingen akoestische versie van 'Başkasını Sevme' voor Giro555

foto: FunX | Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Emil Rosé en Dilara zingen akoestische versie van 'Başkasını Sevme' voor Giro555

Tijdens de actiedag voor Giro555 komen er verschillende gasten langs in de FunX-studio in Hilversum die allemaal op hun eigen manier hun steentje bijdragen voor de aardbevingsslachtoffers. Zo ook Emil Rosé en Dilara Guntekin, die een prachtig akoestisch optreden gaven van het Turkse nummer Başkasını Sevme, wat letterlijk Ik kan van niemand anders houden betekent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inkomsten doneren

Emil en Dilara, die zelf van Turkse komaf zijn, vertellen dat ze het nummer vlak voor de ramp hebben uitgebracht. "Het was al een track met heel veel emotie", aldus Emil. "Nu hebben we 'm opnieuw uitgebracht als akoestische versie om geld in te zamelen voor de ramp. Alle inkomsten hiervan gaan we doneren."

'Pijnlijk'

Het nieuws van de enorme schade in Turkije en Syrië is ook bij de twee artiesten hard aangekomen. "Het is heel pijnlijk om de hele dag dingen voorbij te zien komen", vertelt Emil. "Ik kan er eigenlijk niet eens te lang naar kijken. Het doet gewoon pijn."

Zelf hebben Emil en Dilara gelukkig geen naasten verloren. "Maar ik zie jongens en meisjes die wel hun familie en huis zijn verloren, dat is hartverscheurend", aldus Emil. "Het doet pijn dat je niet veel kan doen, dus we proberen te doen wat wél kan, bijvoorbeeld alle hulpdiensten ondersteunen." Ook Dilara helpt waar ze kan: "Ik heb meegeholpen met vrachtwagens volladen en verder kan je veel delen op social media."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie