FunX

Jiana is in Aleppo om te helpen: "Kinderen hebben geen toegang tot gezond voedsel"

foto: Privéfoto Jiana
  1. Newschevron right
  2. Jiana is in Aleppo om te helpen: "Kinderen hebben geen toegang tot gezond voedsel"

Jiana, die meerdere familieleden in Syrië heeft, stapte vorige week maandag meteen in het vliegtuig naar Aleppo nadat ze hoorde over de aardbeving. Hoe de situatie daar nu is, vertelt ze aan FunX: "Iedereen probeert zijn best te doen."

Shock

De familieleden van Jiana zijn gelukkig allemaal nog in leven, wel zijn ze allemaal enorm geschrokken. "Mijn neefjes en nichtjes zijn nog steeds in shock." Jiana probeert iedereen zoveel mogelijk met een glimlach te ondersteunen. "Ik houd mijn emoties voor me. Het is nu niet de tijd om mijn emoties te laten zien."

Helpen

Jiana ziet dat iedereen enorm zijn best probeert te doen om elkaar te helpen. Zo hebben kerken en moskeeën hun deuren geopend om zoveel mogelijk mensen op te vangen. Helaas is het nog steeds op veel plekken heel onveilig. "Door 13 jaar oorlog is de situatie niet veilig en stabiel."

Jiana is momenteel in Aleppo: "Iedereen probeert zijn best te doen"

Fruit en groente

Volgens Jiana is alle hulp welkom. "Iedereen kan een euro doneren. Van die euro kun je in Europa misschien alleen een appel kopen, maar hier is het veel waard." Jiana benadrukt dat precies appels nu erg nodig zijn in het rampgebied. "In de tien dagen dat ik hier zit, heb ik nog geen kinderen gezien met een stuk fruit in hun hand. Ik ben bezig met het uitdelen van eten aan kinderen, maar we hebben geen fruit of groenten, alleen maar blikvoer, alleen de basis. Ik merk dat mensen meer nodig hebben." Jiana hoopt dan ook dat mensen blijven doneren, hoe klein het bedrag ook is.

chevron right
chevron right
foto: Privéfoto Jania
Jania helpt kinderen in Aleppo

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie