FunX

Hadise in tranen: "Slapen lukt niet, want het voelt alsof ik slachtoffers alleen laat"

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Hadise in tranen: "Slapen lukt niet, want het voelt alsof ik slachtoffers alleen laat"

Hadise vloog vandaag speciaal van Turkije naar Nederland om aanwezig te zijn bij de landelijke actiedag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Vanavond vliegt ze weer terug naar Turkije om vervolgens dáár haar steentje bij te dragen. "We doen ons best", vertelt de Belgisch-Turkse zangeres aan Fernando en co-host Yeliz. "Alle beetjes helpen."

Quote

Het maakt niet uit waar je in gelooft, wat de kleur van je huid is, waar je vandaan komt. We hebben allemaal dezelfde achternaam: mens.

Hadise

Weinig slaap

De afgelopen dagen heeft Hadise amper geslapen. "Er zijn zoveel vreselijke verhalen. Het is heel moeilijk om alle beelden te bekijken en niet zoveel te kunnen doen", zegt Hadise in tranen. "Je voelt je schuldig, je wil niet slapen, omdat je het gevoel hebt dat je de mensen alleen laat. Zelfs iets eten doet momenteel pijn."

Co-host Yeliz snapt hoe Hadise zich voelt. "Als Turkse gemeenschap voelen we ons allemaal geraakt. Onze mensen liggen daar nog onder het puin en dat is heel moeilijk."

Hulp

Hadise doet alles wat ze kan om de slachtoffers van de aardbeving te helpen. Zo is ze van plan om de komende periode wat gigs te doen om geld in te zamelen. "Ook wil ik wat tijd doorbrengen met de getroffen kinderen, maar dat is nu nog niet het juiste moment", vertelt ze. "De kinderen willen momenteel gewoon een warm bed, een warme omgeving, een dak boven hun hoofd."

Allemaal mens

Hadise, die vandaag ook nog in het belpanel van Giro555 plaatsneemt, is heel trots op het bedrag dat tot nu toe is ingezameld. "Het is niet normaal, echt bedankt." De zangeres noemt het "magisch" om te zien hoe iedereen over de hele wereld helpt. "Ik zeg altijd: 'Het maakt niet uit waar je in gelooft, wat de kleur van je huid is, waar je vandaan komt. We hebben allemaal dezelfde achternaam: mens.'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie