Up 2 Date

Dodental door aardbevingen in Turkije en Syrië stijgt tot voorbij 40.000

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dodental door aardbevingen in Turkije en Syrië stijgt tot voorbij 40.000

Het aantal slachtoffers door de aardbevingen in Turkije en Syrië blijft maar stijgen. Inmiddels zijn er meer dan 40.000 doden bevestigd.

Dodelijkste aardbeving in 100 jaar

Het gaat om meer dan 35.000 overledenen in Turkije en bijna 6.000 in Syrië. Het dodental in Turkije stijgt daarmee tot boven het dodental van de aardbeving in 1939, waarbij ruim 30.000 mensen om het leven kwamen. Het is daarmee de dodelijkste aardbeving in zeker 100 jaar in het land, waar ook nog 13.208 mensen in het ziekenhuis liggen.

WHO

Gisteren noemde wereldgezondheidsorganisatie WHO de aardbevingen in Turkije en Syrië van vorige week de "ergste natuurramp in Europa in de laatste honderd jaar". Volgens de regionaal directeur hebben zeker 26 miljoen mensen acute noodhulp nodig en worden de behoeften "met het uur groter". Vanwege de koude weersomstandigheden, gebrekkige hygiënische en sanitaire omstandigheden en de verspreiding van besmettelijke ziektes maakt de WHO zich ernstig zorgen over de gezondheidsproblemen in Turkije.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie