FunX

Sukru's vader overleefde de aardbeving ternauwernood: "Het was secondewerk"

foto: FunX / Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Sukru's vader overleefde de aardbeving ternauwernood: "Het was secondewerk"

Stel je voor: je weet dat je vader in het getroffen gebied van de aardbeving woont, maar je kan hem niet bereiken. Deze stressvolle situatie was voor heel veel mensen realiteit, ook voor Sukru. In gesprek met Fernando en Yeliz vertelde hij hoe hij de afgelopen week heeft ervaren. "Het was enorm schrikken."

Contact

Negentig procent van Sukru's familie woont in Turkije. "We konden niemand bereiken, want er was geen verbinding. Je voelt je machteloos, omdat je niemand kan bereiken", vertelt Sukru. Helaas kon Sukru zijn vader niet bereiken, maar familieleden uit Istanbul wisten Sukru's vader wél kort te spreken. Hij liet tijdens dat belletje weten dat hij veilig was en dat ze zich geen zorgen hoefden te maken.

Situatie

Zelf kon Sukru zijn vader pas een paar dagen later spreken. "Ik vroeg hem wat er met hem was gebeurd tijdens de aardbeving. Hij vertelde dat het echt secondewerk was. Alles stortte in één keer in: van het meubilair tot de muren. Mijn vader kon geen kant op." Gelukkig wist zijn vader toch net op tijd het gebouw te verlaten. "Ik weet niet hoe, maar het lukte hem om er zo snel mogelijk uit te komen."

Familie

Sukru is veel familieleden verloren door de aardbevingen. "Mijn oom is gisteren pas uit het puin gehaald. Mijn neef is naar het rampgebied toe gereden om te wachten op hulptroepen die zijn ouders, broers en zussen onder het puin vandaan konden halen." Helaas kwam de hulp te laat.

Hulp

"De situatie in Turkije is verschrikkelijk", vertelt Sukru. "Mensen hebben buiten geslapen. Mijn vader heeft drie dagen op blote voeten in de auto geslapen, zonder eten of drinken."

Sukru is blij met alle hulp voor Turkije en Syrië. "Ik vind het supertof dat dit wordt gedaan. Het is echt nodig. Mijn vader vertelde mij dat er geen eten en drinken is en dat het heel koud is. Het is een erg moeilijke situatie."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie