FunX

Murda cancelde tour vanwege aardbevingen: "Dit is niet het moment om op stage te staan"

foto: FunX | Haris Faiz
  1. Newschevron right
  2. Murda cancelde tour vanwege aardbevingen: "Dit is niet het moment om op stage te staan"

Murda schoof tijdens de nationale actiedag voor Giro555 aan in de FunX-studio in Hilversum. Daar vertelde de rapper over de emotionele rollercoaster waar hij momenteel doorheen gaat. Een week geleden werd namelijk zijn zoontje geboren, maar door de aardbevingen is hij ook familieleden verloren. "Je geniet aan de ene kant van het nieuwe leven dat we hebben gekregen, maar aan de andere kant ben je aan het rouwen om je mensen en je land."

Tour gecanceld

Murda zou afgelopen weekend eigenlijk starten met zijn internationale tournee, die zou beginnen in Paradiso. Vanwege de ramp in Turkije en Syrië is dat nu allemaal gecanceld, iets wat volgens hem geen moeilijke beslissing was. "Ik ben dankbaar dat ik de juiste mensen om me heen heb die de juiste beslissingen durven te nemen met me", vertelt hij Nordin. "We hebben onderling veel gesproken over wat de juiste move is, maar kwamen al snel tot de conclusie dat nu op stage staan geen optie is. Godzijdank zijn we in een positie dat we geld uit eigen zak kunnen trekken en solidariteit kunnen tonen aan onze mensen."

Quote

Het gaat niet om afkomst of geloof, we doen dit in naam van de mensheid.

Ingrijpende gesprekken

De rapper heeft de afgelopen dagen veel indrukwekkende gesprekken gevoerd, maar eentje is hem in het bijzonder bijgebleven. "Ik FaceTimede met een jongetje van twaalf dat in het ziekenhuis ligt. Ik probeerde hem een beetje te steunen en liefde te geven. Toen hoorde ik twee minuten nadat ik had opgehangen dat hij zijn broer, zus en beide ouders is verloren aan de aardbeving", vertelt hij emotioneel. "Wat moet je dan doen? Mensen verliezen hun hele bestaan. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het doet gewoon pijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen actie

Murda is vorige week een eigen inzamelingsactie voor de aardbevingsslachtoffers gestart, waarmee inmiddels al bijna 75.000 euro is opgehaald. "Ik ben superdankbaar, we hebben al veel spullen kunnen sturen en we proberen zoveel mogelijk te doen waar dat kan van een afstand", vertelt hij. "Binnenkort willen we naar Turkije gaan om ook daar te zijn. Al is het maar om een potje te voetballen met de kinderen, gewoon daar zijn."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie