FunX

Murda haalt geld op voor slachtoffers van de aardbeving: "Ik vind dat onze plicht"

foto: Instagram: murdaworld
  1. Newschevron right
  2. Murda haalt geld op voor slachtoffers van de aardbeving: "Ik vind dat onze plicht"

Door een zware aardbeving in Syrië en Turkije zijn meer dan 6000 mensen om het leven gekomen. Murda zou eigenlijk aankomende zaterdag zijn tour aftrappen in Amsterdam, maar besloot deze uit te stellen om geld in te zamelen voor hulp: "Misschien worden er zaterdag nog steeds lijken uit het puin getrokken en dan voelt het niet goed om op stage liedjes te gaan zingen", zegt hij in gesprek met Nordin in de middagshow.

'Het komt heel dichtbij'

Murda begint te vertellen dat zijn moeder uit Hatay komt, een van de Turkse provincies die zwaar werd getroffen door de aardbeving. "We krijgen verschillende berichten uit de familie dat sommige mensen het niet hebben gered, dus het komt heel erg dichtbij allemaal", aldus Murda.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour uitgesteld

Murda zou deze week beginnen met zijn tour, maar heeft besloten deze uit te stellen. "De eerste gedachte was om de show van aanstaande zaterdag in Amsterdam gewoon te doen en de inkomsten van het concert gelijk te doneren", licht Murda toe. "Maar ja, misschien worden er zaterdag nog steeds lijken uit het puin getrokken en dan voelt het niet goed om op stage liedjes te gaan zingen."

Quote

Mensen zijn hun families, hun huizen, hun hele bestaan kwijt.

Murda

'Onze plicht'

In plaats van de inkomsten van het optreden in Amsterdam te doneren, besloot Murda een inzamelingsactie te starten. "Door zelf wat te doneren hoop ik mensen ook aan te wakkeren om, als ze wat kunnen missen, mee te doen", zegt Murda, die zelf 10.000 euro doneerde om de inzamelingsactie af te trappen.

"Op dit moment zijn complete steden daar één met de grond", zegt de rapper. "Hele centra zijn verwoest. Er is geen eten of drinken. Het is koud, het sneeuwt. Mensen zijn hun families, hun huizen, hun hele bestaan kwijt. Voor de mensen daar voelt dit als het einde van de wereld. Dus als wij de mogelijkheid hebben om daar iets aan te doen, vind ik gewoon dat dat onze plicht is."

GoFundMe

Op het moment van schrijven is er al ruim 30.000 euro ingezameld via de GoFundMe van Murda. "We houden 'm nog een paar dagen online, maar het moet ook snel gebeuren. Veel tijd is er niet." Daarom vraagt Murda iedereen niet te lang te wachten. "We hebben het nu natuurlijk over Turkije, maar Syrië is ook getroffen en we willen gewoon zoveel mogelijk mensen helpen."

Klik hier voor de inzamelingsactie van Murda.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie