Entertainment

Murda superblij met opbrengst inzamelingsactie Turkije en Syrië

foto: Instagram @murdaworld
  1. Newschevron right
  2. Murda superblij met opbrengst inzamelingsactie Turkije en Syrië

Door de zware aardbevingen in Syrië en Turkije besloot Murda afgelopen week zijn tour uit te stellen. "Misschien worden er zaterdag nog steeds lijken uit het puin getrokken en dan voelt het niet goed om op stage liedjes te gaan zingen", vertelde hij tegen Nordin en Vonneke. In plaats daarvan besloot hij geld in te zamelen voor hulp. Vandaag laat hij aan het ANP weten dat hij "superblij" is met het resultaat tot nu toe.

"Superblij"

"Er zijn meer dan duizend reacties binnengekomen. Ik ben super-, superblij met hoeveel mensen zich hiervoor willen inzetten", aldus de Nederlands-Turkse rapper. Inmiddels is via zijn crowdfundingactie meer dan 56.000 euro opgehaald. Het doel is om 100.000 euro in te zamelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Essentiële hulpmiddelen

De opbrengst van de inzamelingsactie gaat voor een deel naar het Turkse Rode Kruis, waarmee de rapper in direct contact staat. Daarnaast wordt het bedrag gebruikt om essentiële levensmiddelen, zoals voedsel, naar Turkije te krijgen. Ook worden er slaapzakken verzonden.

"We gaan het geld proberen te verdelen over alle getroffen plekken, we willen zoveel mogelijk mensen helpen met het bedrag dat binnenkomt", aldus Murda. "Bij dezen nogmaals heel erg bedankt voor iedereen die ons heeft geholpen. Ik hoop echt dat we een verschil kunnen maken."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie