Sport

Kökçü over de situatie in Turkije: "Dit komt heel hard aan"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kökçü over de situatie in Turkije: "Dit komt heel hard aan"

Feyenoord bereikte gisteren na een krankzinnige wedstrijd tegen NEC de kwartfinales van de KNVB Beker. De Rotterdammers wonnen met moeite na penalty's van de Nijmegenaren. Voor Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü was de overwinning in elk geval een lichtpuntje in donkere dagen, gezien de situatie in Turkije.

'Rare wedstrijd'

Kökçü leverde tijdens het duel met NEC een uitzonderlijke prestatie met maar liefst 171 balcontacten. Gezien het verloop van de wedstrijd, waarin het doelpunten regende, kijkt de aanvoerder terug op een "rare wedstrijd". "Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Een hele rare wedstrijd. Ik had eigenlijk niet eens het gevoel dat ze heel vaak in ons zestienmetergebied kwamen, maar elke keer was het raak. Dat is iets waar we aandacht aan moeten besteden door beelden te bekijken", aldus Kökçü.

Spektakel

Feyenoord eindigde de eerste helft van de spectaculaire wedstrijd met een 2-0 achterstand. In de tweede helft losten de Rotterdammers meerdere schoten op doel, maar NEC-doelman Mattijs Branderhorst wist elke bal tegen te houden. In de slotfase dwong Feyenoord toch nog een verlenging af door een rake penalty van Kökçü en een doelpunt van Igor Paixão. In de verlenging kwam Feyenoord wederom op achterstand, waarna Santiago Giménez en Javairô Dilrosun respectievelijk de gelijkmaker en de 4-3 maakten. Nog geen minuut later maakte Jordy Bruijn namens NEC gelijk en moest de wedstrijd beslist worden via penalty's, die Feyenoord met 5-3 won.

Lovende woorden voor Branderhorst

Na de wedstrijd had Kökçü enkel lovende woorden over voor Branderhorst vanwege zijn vele reddingen. "Hij had wel heel veel ballen. Dat blijft wel bij, dat-ie zoveel reddingen heeft. Na de penaltyserie heb ik ook aangegeven dat-ie een fantastische wedstrijd heeft gekeept."

'Het doet iets met je'

De aanvoerder van Feyenoord en Turkse international vertelde na de wedstrijd dat het lastig was om zijn hoofd bij het voetbal te houden. De aardbevingen in Turkije houden hem net als velen namelijk dagelijks bezig. "Het doet iets met je", aldus Kökçü. "Wij Turken zijn gewoon heel hecht. Al is het niet m'n familie, het voelt voor mij als familie, dus dat komt heel hard aan. Ik heb nu twee dagen gehad om het een plekje te geven. Vanaf hier probeer je dan te helpen door middel van posts op social media, dat mensen kunnen doneren of dat ze mensen kunnen zoeken onder het puin. Je probeert van alles, maar je weet ook dat je heel weinig in eigen hand hebt. Dat maakt het extra frustrerend."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie