Up 2 Date

Pasgeboren baby met navelstreng vast aan moeder uit puin gehaald in Syrië

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Pasgeboren baby met navelstreng vast aan moeder uit puin gehaald in Syrië

In het noorden van Syrië is een pasgeboren kindje van onder het puin gered door familieleden. De baby zat nog met de navelstreng vast aan haar moeder, die het helaas niet heeft gered als gevolg van de aardbevingen.

Gezin omgekomen door aardbevingen

Het kindje werd gered op het platteland van Afrin, een plaats in het noordoosten van Syrië. De moeder bracht haar baby ter wereld terwijl ze nog onder het puin lag en liet daarna het leven. Ook de vader, vier broers en zussen en een tante van het kindje zijn allemaal omgekomen door een ingestort gebouw.

Baby is stabiel

Een familielid van het kindje vertelt aan persbureau AFP dat de familie een stem hoorde tijdens het graven en zo de baby vond. De navelstreng werd meteen doorgesneden waarna de familieleden de baby zo snel mogelijk naar een nabijgelegen ziekenhuis brachten. Een kinderarts meldt aan AFP dat de baby in slechte staat aankwam in het ziekenhuis. Zo was ze onderkoeld geraakt door de koude weersomstandigheden. Inmiddels verkeert het meisje in stabiele toestand.

Hartverscheurende beelden

Vrijwilligersorganisatie de Witte Helmen deelt via sociale media meer beelden van kinderen die gered worden van onder het puin. Zo werd een meisje in Noord-Syrië herenigd met haar vader nadat ze maar liefst 40 uur bedolven lag onder brokstukken van een ingestort gebouw. Helaas zijn er ook hartverscheurende beelden te zien van ouders die afscheid moeten nemen van hun kinderen die zijn omgekomen als gevolg van de aardbevingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie