FunX

Actrice Sinem Kavus zet zich in voor Giro555: "Lang machteloos gevoeld"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Actrice Sinem Kavus zet zich in voor Giro555: "Lang machteloos gevoeld"

Tijdens de nationale actiedag voor Giro555 schuiven er de hele dag gasten aan in de FunX-studio die zich op een bepaalde manier inzetten voor de ramp in Turkije en Syrië. Zo ook actrice Sinem Kavus, bekend van haar rol als Meltem uit Mocro Maffia. "Als je hoort hoe angstig je familie is en je de beelden ziet van mensen die getroffen zijn, dan wil je gewoon helpen", vertelt ze aan Tannaz en Igmar.

Machteloos

Voor Sinem is het lastig om vandaag aanwezig te zijn, omdat ze erg van slag is door de situatie. "Maar net zoals veel mensen wil ik iets doen. Ik heb me heel lang machteloos gevoeld en dit voelde als een mogelijkheid om iets te kunnen betekenen. Daarom dacht ik al snel: ik moet er toch bij zijn."

Sinem heeft net als veel andere bekende en onbekende Nederlanders plaatsgenomen in het belpanel van Giro555. "Ik merk dat ik het wel heftig vind. Ik kreeg heel veel belletjes binnen en dat geeft toch ook aan dat mensen betrokken zijn."

Dichtbij

Sinems familie is gelukkig niet getroffen door de aardbevingen. "Ze hebben het wel gevoeld, maar er zijn geen gebouwen ingestort of mensen overleden. Maar om je familie zo angstig te horen en de beelden te zien van mensen die getroffen zijn, dan wil je gewoon iets doen. Het komt zo dichtbij. Ik ga elk jaar naar Turkije en het is gewoon echt hartverscheurend."

Benefietavond

De actrice helpt niet alleen in het belpanel, maar komt op meer manieren in actie. Zo organiseert ze samen met anderen op 26 februari benefietavond in de Melkweg voor Turkije en Syrië. "Ik wilde meer doen. Ik heb de positie om iets te kunnen betekenen en kan gebruikmaken van mijn netwerk", vertelt ze. "De organisaties die ik heb benaderd wilden gelijk helpen. Toen dacht ik: het moet zo zijn. We gaan stilstaan bij de situatie en al het geld doneren, maar we willen mensen ook hoopvol laten voelen."

Blijven doneren

Tot slot wil Sinem benadrukken hoe belangrijk het is dat er geld gedoneerd blijft worden. "Dit is niet over een paar weken over, maar mensen gaan hier nog lang last van hebben. Dus ik hoop dat mensen helpen waar het kan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie