FunX

Ayşegül zamelt geld in voor dieren in Turkije: "Iemand moet een stem voor ze zijn"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Ayşegül zamelt geld in voor dieren in Turkije: "Iemand moet een stem voor ze zijn"

Na een natuurramp ligt de focus over het algemeen op de humanitaire crisis die daarop volgt. Maar naast mensen zijn ook dieren na zo'n ramp hun leefomgeving kwijt. Ayşegül vond dan ook dat er wat gedaan moest worden voor de dieren in het getroffen gebied in Turkije en besloot een inzamelingsactie te organiseren. Aan Tannaz en Igmar vertelt ze meer over deze actie.

'Dieren worden vergeten'

Ayşegül is naar eigen zeggen gek op dieren en kreeg het dan ook niet over haar hart om niets te doen voor de dieren in Turkije. "Ik zie dat dieren heel erg vergeten worden. Ik ben zelf heel gek op dieren. Toen ik ging onderzoeken wat ik kon betekenen voor Turkije kwam ik erachter dat mensen bijna geen oog hebben voor dieren. Toen dacht ik bij mezelf: iemand moet ermee beginnen en dat wil ik wel doen vanuit Nederland."

'Dieren kunnen zich niet uiten'

Aysegul benadrukt dat dieren zich niet kunnen uiten zoals mensen. "Wij mensen kunnen onze gevoelens, ons leed en pijn uitspreken, maar dieren kunnen dat helaas niet. Als je naar de dieren in het getroffen gebied kijkt, zie je dat ze bang zijn en pijn en honger hebben. Dus iemand moet een stem voor ze zijn."

'Geld en voer ingezameld'

Ayşegül ging op onderzoek uit om te achterhalen of er al organisaties waren die zich bezighielden met noodhulp voor dieren in het getroffen gebied. Zo kwam ze uiteindelijk bij een stichting in Maassluis terecht. "Ik kwam erachter dat Stichting Unique in Maassluis daar al mee bezig is. Toen heb ik contact met ze opgenomen en gezegd dat ik ze graag wil ondersteunen. Daarom heb ik niet alleen geld ingezameld, maar ook voer, dat aanstaande vrijdag wordt verstuurd naar Turkije."

'Een beetje eng'

Aanstaande vrijdag vliegt Ayşegül naar Turkije, maar ze vindt het nog wel een beetje eng om naar het rampgebied af te reizen. Zo vertelt ze dat ze totaal geen idee heeft wat haar daar te wachten staat. "Ik ga er met twee dames van stichting Unique naartoe. We vliegen naar Adana, wat ook een getroffen gebied is. We hebben daar afgesproken met een organisatie die zich inzet voor dieren in het rampgebied. Ook verwachten we vracht met voer dat vanuit Nederland naar Turkije wordt verstuurd. Daarnaast hebben we geld ingezameld om in Turkije voer te kunnen kopen voor de dieren en verder kijken we samen met dierenklinieken wat we nog meer voor de dieren kunnen betekenen."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie