FunX

Orkun Kökçü doneert gesigneerd Feyenoord-shirt voor Giro555

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Orkun Kökçü doneert gesigneerd Feyenoord-shirt voor Giro555

Tijdens de nationale actiedag voor Giro555 draagt iedereen op zijn eigen manier een steentje bij om de aardbevingsslachtoffers te helpen. Zo ook de Turks-Nederlandse Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü. Hij doet een speciale donatie om mensen zoveel mogelijk aan te moedigen om geld te doneren.

Grote impact

Orkun vertelt dat de ramp niet alleen op hem een grote impact heeft gemaakt, maar ook op de hele Turkse gemeenschap in Nederland. "Het doet heel veel als je dit nieuws hoort." Hij vindt het lastig om te omschrijven wat hij voelt. "Wij als Turken hebben altijd het gevoel dat iedereen één grote familie is en nu heb je dat ook echt kunnen ervaren na zo’n heftige gebeurtenis. Het voelt alsof je een van je familieleden bent verloren, dat doet gewoon heel veel pijn."

Net als veel andere Turkse Nederlanders voelt ook Orkun zich machteloos hier in Nederland. "Je kan alleen proberen meet te doen met de acties met het bereik dat je hier in Nederland hebt. Dat is het enige wat je in de hand hebt: doneren en mensen aansporen."

Doneer en maak kans

Dat laatste doet Orkun door een gesigneerd Feyenoord-shirt te verloten onder iedereen die een donatie doet. Wil je kans maken op dat shirt? Doneer dan een bedrag naar keuze aan Giro555 en maak daarvan een screenshot. Stuur dat vervolgens in de FunX-app samen met de hashtag #Feyenoord en wie weet ontvang jij straks dat door Orkun Kökçü gesigneerde shirt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie