FunX

Merve verloor veel familieleden door de aardbeving: "Ik ben zo emotioneel, mijn hart huilt"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Merve verloor veel familieleden door de aardbeving: "Ik ben zo emotioneel, mijn hart huilt"

Een groot gedeelte van de familie van Merve komt uit het door de aardbeving getroffen gebied Hatay in Turkije. Haar familieleden raakten alles kwijt en sommigen hebben de ramp niet overleefd. "De afgelopen dagen waren verschrikkelijk", vertelt Merve aan Jayh en Nordin in de FunX-studio in Hilversum.

Zwaar

Hoewel Merve zich sterk probeert te houden, heeft ze het momenteel heel zwaar. "Ik slaap en eet niet meer... Ik heb er geen woorden voor. Mijn hart huilt, ik ben zo emotioneel. Ik huil voor de mensen daar."

Haar ouders, die uit Hatay komen, hebben de ramp overleefd. Toch gaat het niet bepaald goed met hen. "Ze zijn in één week tien jaar ouder geworden, het is echt verschrikkelijk. Ze zijn zo verdrietig en gebroken." Merve wil daarom alles voor hen doen. "Als ik het niet doe, wie gaat het dan doen?"

Hulp

In eerste instantie wilde Merve meteen naar Turkije gaan om te helpen. Toch besloot Merve, die geneeskunde studeert, dat ze beter vanuit Nederland kon helpen. Zo zette ze met behulp van een vriendin de website Helpgunal.nl op. Ook zamelde ze met collega's en vrienden medische hulpgoederen in om naar Turkije te sturen.

Merve weet als geen ander hoe hard er hulp nodig is in Turkije en Syrië. Zo is haar oom bijvoorbeeld nu nog hard bezig met het opgraven van zijn broer. "Hij wil hem niet achterlaten." Helaas gaat dat niet zo makkelijk. "Het probleem is dat er niet genoeg hulp is. Er zijn niet genoeg graafmachines en handen. We hebben meer hulp nodig, zodat alle overleden mensen opgegraven kunnen worden en een normale begrafenis kunnen krijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Steun

Merve is erg dankbaar voor alle steun die ze heeft gehad de afgelopen tijd. "Ik heb zoveel berichtjes gehad, ook van mensen die ik jaren niet heb gesproken. Dat ontroert me heel erg." Ze hoopt dat mensen blijven doneren, zodat alle slachtoffers een veilig huis kunnen krijgen met alle voorzieningen die ze nodig hebben.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie