Entertainment

Sinem Kavus draagt Gouden Kalf op aan Jina 'Mahsa' Amini

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sinem Kavus draagt Gouden Kalf op aan Jina 'Mahsa' Amini

Sinem Kavus mocht vrijdag voor haar rol in Mocro Maffia: Meltem de Gouden Kalf voor 'Beste Hoofdrol Korte Film' mee naar huis nemen. Haar prijs droeg ze met een ontroerende speech op aan de Koerdische Jina 'Mahsa' Amini.

Stem laten horen

Na een uitgebreide reeks met bedankjes aan collega's, vrienden en familie nam Sinem de tijd om het te hebben over een belangrijk onderwerp. "Nu ik hier sta, besef ik des te meer hoe belangrijk het is om je stem te kunnen laten horen. Voor mij staat dat gelijk aan vrijheid en jezelf kunnen zijn. Daarom draag ik dit Gouden Kalf op aan alle kleine meisjes, jonge vrouwen, vrouwen van alle leeftijden, met grote dromen", sprak de actrice.

"Kies ervoor om je dromen realiteit te maken, kies ervoor om je dromen serieus te nemen en kies ervoor om je stem te laten horen", riep Sinem het publiek toe, "want we hebben jullie stem nodig om bij te dragen aan een gelijkwaardigere wereld."

The present is female

De actrice herinnerde het publiek eraan dat wij de vrijheid hebben om te kiezen. "De afgelopen week is het weer pijnlijk duidelijk geworden voor hoeveel vrouwen dit niet het geval is. En daarom draag ik dit Gouden Kalf ook op aan de Koerdische Jina 'Mahsa' Amini en alle moedige vrouwen in Iran die op dit moment een historische vrijheidsstrijd voeren om hun keuzevrijheid en stem te laten horen. Laten wij door onze stem te laten horen hun stem zijn. Mensen, the present is fucking female!”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere winnaars

Naast Sinem waren er natuurlijk nog meer winnaars. De animatiefilm Knor heeft een Gouden Kalf in de categorie Beste Film gewonnen. Een historisch moment, want het is voor het eerst dat een animatiefilm de belangrijkste Nederlandse filmprijs krijgt. Rampvlucht, over de vliegtuigramp in de Bijlmer, won een Gouden Kalf voor Beste Dramaserie en de publieksprijs was voor Bon Bini Holland 3.

Ster advertentie
Ster advertentie