OMG

Australische vrouw overleeft vijf dagen in de wildernis dankzij wijn en snoep

foto: Victoria Police
  1. Newschevron right
  2. Australische vrouw overleeft vijf dagen in de wildernis dankzij wijn en snoep

In een buitengewoon avontuur heeft een Australische vrouw vijf dagen lang de Australische wildernis getrotseerd, met enkel een fles wijn en een handvol snoepjes. De vrouw was gestrand na autopech, vertelt de Australische politie.

Gestrand

De 48-jarige Lilian Ip reed vorige week maandag met haar auto door de wildernis van de zuidelijke deelstaat Victoria toen haar voertuig vast kwam te zitten in de modder. Gedurende vijf lange dagen bevond ze zich ver van de bewoonde wereld, totdat uiteindelijk een reddingshelikopter haar vond. Lilian bevond zich op meer dan zestig kilometer afstand van de bewoonde wereld, maar vanwege een medische aandoening kon ze deze afstand niet te voet afleggen. Vastbesloten om veilig te blijven, besloot ze bij haar voertuig te blijven, meldt de Australische media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wijn en snoep

Gedurende die hele tijd wist ze te overleven met het beperkte voedsel en drinken dat ze in haar auto had: een fles wijn en een paar snoepjes. Wat het opmerkelijk maakt, is dat de vrouw zelf geen alcohol drinkt en de fles wijn eigenlijk bij zich had als cadeau voor haar moeder. Omdat ze geen water bij zich had, zag ze zich gedwongen om de wijn te drinken om in leven te blijven.

Volgens haar eigen woorden stond de vrouw op het punt om de moed op te geven, toen ze op vrijdag uiteindelijk werd gevonden door een reddingsteam. Ze had zelfs al een afscheidsbrief aan haar familie geschreven.

Sigaretten en water

''Tijdens het eerste moment dacht ik meteen dat ik water en een sigaret nodig had. Gelukkig hadden mijn redders beide bij zich'', deelde de vrouw met televisiezender 9News Australia. Na haar redding werd ze overgebracht naar het ziekenhuis vanwege uitdrogingsverschijnselen, maar al snel mocht ze weer naar huis in Melbourne.

Ster advertentie
Ster advertentie