OMG

Vermiste Australiër teruggevonden in maag van krokodil

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vermiste Australiër teruggevonden in maag van krokodil

Het lichaam van een vermiste man uit Australië is teruggevonden in de maag van een krokodil. Althans, de overblijfselen ervan dan. De man raakte vermist toen hij aan het vissen was op de Kennedy-rivier in het Australische Queensland.

Vissersvriend

De 65-jarige man genaamd Kevin Darmondy en zijn goede vissersvriend waren apart van elkaar aan het vissen in hetzelfde gebied. De desbetreffende vriend hoorde tijdens het vistochtje opeens een plons en geschreeuw, zo vertelt hij in de lokale krant Cape York Weekly. Toen hij ging checken of het allemaal nog goed ging met zijn vriend was hij spoorloos verdwenen. Alleen zijn boot bleef achter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inslapen

Darmondy werd meteen als vermist opgegeven. De politie startte op aanwijzing van de vissersvriend een zoektocht op de Kennedy-rivier. Tijdens de zoektocht vond de politie twee krokodillen in het deel van de rivier waar de man voor het laatst gezien was. Medewerkers van het Australische ministerie voor Milieu en Wetenschap lieten de twee dieren inslapen.

Menselijke overblijfselen

Bij de autopsie werden in de maag van een van de krokodillen menselijke overblijfselen aangetroffen. De overblijfselen zijn nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat uit van een tragisch einde voor Darmondy. De aanval op de Australische man is de dertiende dodelijke aanval in Queensland sinds het begin van de telling van krokodillenaanvallen in 1985.

Hoewel de overblijfselen van de man in een van de krokodillen werden gevonden, denkt de politie dat beide dieren te maken hebben met zijn dood. De krokodillen waren 4,1 en 2,8 meter lang.

Ster advertentie
Ster advertentie