OMG

Olifant die rijst steelt van bewoners zorgt voor onrust

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Olifant die rijst steelt van bewoners zorgt voor onrust

Een olifant die al enige tijd eten steelt van bewoners in de deelstaat Kerala in India zorgt voor veel onrust. De meningen zijn erg verdeeld over wat er precies met het dier moet gebeuren. Het dier zorgt namelijk voor veel angst, waardoor onder meer veel kinderen niet meer naar school durven te gaan.

Olifant moet weg

De olifant plundert verschillende huizen en plantages. Hij maakt daarbij gaten in de gebouwen door met zijn slurf eten te pakken. Wegens de liefde die de olifant voor rijst heeft, noemen de bewoners hem 'Arikomban', dat rijstolifant betekent. Ook zou het dier gewelddadig zijn en meerdere mensen gedood hebben.

Door de terreur heeft het hooggerechtshof in India bepaald dat de olifant verplaatst moet worden naar een ander gebied. De inwoners van het gebied waar de olifant naar toe zou moeten gaan zijn niet blij. Zij denken namelijk dat het dier ook daar voor onrust gaat zorgen. Toch blijft het oordeel staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

In verschillende delen van India zijn er al vaker problemen geweest met olifanten die de omgeving voor mensen onveilig maken. Het probleem wordt volgens experts alleen maar erger. Zo zegt journalist Anbarasan Ethirajan in de Global News Podcast van BBC dat er per jaar tussen de 400 en 500 mensen overlijden door een olifant.

Oorzaken onrust

Een van de redenen waarom olifanten in contact komen met mensen, is omdat de bewoners zich verplaatsen naar de leefgebieden van de olifanten. De olifanten zouden hierdoor in de war raken en gewelddadig gedrag kunnen vertonen.

Ster advertentie
Ster advertentie