OMG

Kleinste hond ter wereld is ongeveer even lang als een dollarbiljet

foto: Guinness World Records
  1. Newschevron right
  2. Kleinste hond ter wereld is ongeveer even lang als een dollarbiljet

Een chihuahua uit Florida, genaamd Pearl, is de kleinste hond van de planeet. Het beestje is kleiner dan een standaard afstandsbediening van een televisie en ongeveer even lang als een dollarbiljet, aldus Guinness World Records.

Meting

Pearl kwam in aanmerking voor de titel nadat haar dierenarts had vastgesteld dat Pearl iets minder dan 9,14 cm groot en 12,7 cm lang was. Pearls dierenarts heeft haar uiteindelijk drie keer kort na elkaar gemeten om het record officieel te maken. Hij rapporteerde zijn bevindingen aan Guinness.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zusje Milly

Pearl verslaat haar zusje Milly, die in 2020 stierf. Milly was 9,65 centimeter hoog en kreeg eerder de titel van 's werelds kleinste hond. De beide honden zijn van dezelfde eigenaar genaamd Vanessa Semler. Ze vertelt aan Guinness World Records: ''We zijn gezegend met haar. Ondanks dat ze nu meer dan twee jaar oud is, is Pearl in zakformaat nog steeds een kind in hart en nieren.''

Gezondheidsproblemen

Dierenrechtenorganisaties hebben kritiek op het fokken van chihuahua's. De honden worden expres gefokt om steeds kleiner te worden en dit gaat ten koste van hun gezondheid. Ook andere soorten hebben te maken met gezondheidsproblemen door bijvoorbeeld een te korte snuit. Op 23 augustus 2022 werd een campagne gestart door verschillende dierenorganisaties. Er werd door hen een oproep gedaan geen illegaal kortsnuitige honden aan te schaffen die niet voldoen aan de wettelijke criteria. Hondenrassen met een korte snuit zoals de mopshond en de Engelse en Franse bulldog zijn erg populair, maar veel van deze dieren lijden ernstig onder hun extreme uiterlijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie