Up 2 Date

Man overlijdt bij poging om zijn hond te redden

foto: Ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Man overlijdt bij poging om zijn hond te redden

Een 33-jarige man uit Aberdeen is dinsdagavond overleden nadat hij in de zee sprong in een poging om zijn hond te redden. Dat meldt The Daily Mail. Volgens de lokale bevolking was zijn hond van streek door vuurwerk en rende hij toen de zee in. Tragisch genoeg overleefde het beest het drama ook niet.

Overleden in ziekenhuis

Hulpdiensten spoedden zich gisterenavond naar de kust in Aberdeen nadat ze meldingen binnengekregen over iemand die voor zijn leven vocht in het water. Naast de politie waren er bemanningen aanwezig van de kustwacht. Die wisten de man naar de kust te trekken en naar het Aberdeen's Royal Infirmary ziekenhuis te brengen. Het ziekenhuispersoneel kon hem echter niet meer redden.

Hond ook overleden

Het drama ontstond toen de man achter zijn hond aan ging om hem uit het water te halen. "De hond werd angstig door het geluid van vuurwerk en stormde de zee in. De man ging niet veel later achter hem aan, maar onderschatte de kracht van het water", vertelde een ooggetuige aan The Daily Mail. Volgens hem waren er veel hulpverleners bij de redding, maar maakten omstanders zich direct al zorgen of de man het zou overleven. "Het is erg triest dat zijn hond ook niet meer te redden was."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen misdrijf

Op social media duiken beelden op van een politiehelikopter die boven het strand vliegt terwijl omstanders angstig naar de reddingsmissie kijken. De hulpdiensten waren na de hulpactie nog een tijd bezig om de situatie te onderzoeken.

Volgens de politie was er geen reden om aan te nemen dat het om een misdaad gaat. Een woordvoerder van de Schotse politie vertelde dat de politie om 19.15 uur een melding binnenkreeg en de hulpdiensten er toen alles aan gedaan hebben om de man naar het ziekenhuis te brengen. "Uit verder onderzoek is gebleken dat het niet gaat om een misdrijf. Er zijn geen verdachte omstandigheden aangetroffen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie