OMG

Gezin laat overleden hond omtoveren tot vloerkleed

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Gezin laat overleden hond omtoveren tot vloerkleed

Een gezin in Melbourne was erg verdrietig toen hun hond overleed. Omdat ze geen afscheid konden nemen van hun huisdier, hebben ze hem om laten bouwen tot een vloerkleed. Op deze manier is hun favoriete viervoeter er altijd bij.

Taxidermist

Toen de trouwe Golden Retriever van het gezin overleed, hebben zij contact opgenomen met Maddy. Maddy is een taxidermist; iemand die dieren vilt of opzet, zodat ze langer in tact blijven. Ze heeft van de hond van het gezin een kleedje gemaakt. Geheel met oren, poten en staart. Ze deelde hiervan een video op haar Instagram account. "Eindelijk weer klaar om naar huis te gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

De reacties op de video zijn gemengd. Zo zijn er aardig wat mensen die aangeven dit ook te willen met hun hond als deze overlijdt. "Het is een interessante manier om de fysieke verbinding met je geliefde huisdier te blijven voelen." Toch denkt niet iedereen hier zo over. Sommigen vinden het juist een verschrikkelijke idee. "Ik denk niet dat dit voor mij de juiste keuze zou zijn. Ik zou mijn hond nooit zo kunnen zien liggen."

Steeds vaker

Maddy vertelt in een interview met Yahoo! News Australia dat huisdierentaxidermie in de afgelopen vijf jaar steeds populairder is geworden. "Daarvoor zag je het nog niet zo veel, dus het is voor veel mensen heel nieuw om te zien."

"Voor sommigen is het opzetten van hun huisdier echt een sentimenteel aandenken, voor anderen is het een manier om hun huisdier voor altijd zo te herinneren als ze zouden willen. Op hun vast plek in huis bijvoorbeeld", aldus Maddy.

Ster advertentie
Ster advertentie