OMG

Voormalig Ye-fan verbrandt Yeezy-collectie ter waarde van 15.000 dollar

foto: Twitter: nicekicks
  1. Newschevron right
  2. Voormalig Ye-fan verbrandt Yeezy-collectie ter waarde van 15.000 dollar

Het zijn niet alleen de grote bedrijven die niets meer met Ye te maken willen hebben na de antisemitische uitspraken van de artiest in de afgelopen weken, ook zijn trouwe fans zijn teleurgesteld. Een voormalig Ye-fan is zo teleurgesteld dat hij zijn gehele Yeezy-schoenencollectie ter waarde van 15.000 dollar in de fik heeft gestoken.

Teleurgesteld

Danny Shiff, een Amerikaan met Israëlische roots die in Florida woont, was tot voor kort de trotse eigenaar van 40 paar Yeezy-schoenen. Na de antisemitische uitspraken van Ye is Shiff echter helemaal klaar met de artiest. Hij besloot om de gehele collectie, waaronder een aantal zeldzame paar schoenen, in de fik te steken.

"Ik ben eigenlijk heel erg voor vrijheid van meningsuiting en iedereen heeft recht op zijn mening", legt Shiff uit in gesprek met 7 News Miami. "Maar wat me hiertoe heeft aangezet, is dat iemand als Kanye West niet zijn massale platform mag gebruiken om dit soort haat te verspreiden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ANTISEMITISCHE UITSPRAKEN

Shiff doelt op diverse antisemitische en haatzaaiende uitspraken die Ye in de afgelopen maand deed in interviews en via social media, zoals bij de podcast Drink Champs.

De bedrijven die niets meer te maken willen hebben met Ye na alle commotie rondom zijn persoon volgen elkaar in een rap tempo op. Na Balenciaga, Adidas, Creative Artist Agency (CAA) en zelfs zijn bank JPMorgan Chase, liet ook zijn zelf opgerichte school, Donda Academy, weten voor de rest van het schooljaar dicht te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie