Entertainment

Grootste Amerikaanse bank wil Ye niet meer als klant

foto: YouTube: Good Morning America
  1. Newschevron right
  2. Grootste Amerikaanse bank wil Ye niet meer als klant

Na alle commotie rondom Ye heeft de grootste bank in de Verenigde Staten, JPMorgan Chase, besloten om de samenwerking met het merk YEEZY op te zeggen. Ye en zijn bedrijf hebben tot 21 november om een nieuwe bank te zoeken, laat de bank weten in een officiële verklaring.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anti-semitisme

Behalve de datum waarop de samenwerking officieel wordt beëindigd, wordt uit de verklaring niet precies duidelijk waarom de bank niet meer met YEEZY wil samenwerken. Het zou te maken kunnen hebben met de anti-semitische uitlatingen van Ye in de afgelopen week. Ook zou de ruzie tussen Ye en Adidas een reden kunnen zijn. In een video is te zien hoe Ye in gesprek met een journalist reageert op het nieuws. "Ik ben blij dat ik over de schreef ben gegaan", zegt hij onder andere.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rumoerige week

De verklaring van de JPMorgan Chase volgt na een rumoerige week voor Ye. Eerder deze week werd zijn Twitter-account al geschorst vanwege anti-semitische opmerkingen. In die discussie leek Ye in een post te claimen dat Diddy werd gecontroleerd door joodse mensen. De caption onder de post was: "Jesus is Jew." Ook schreef hij dat hij plande om "Death Con 3 op het Joodse Volk" te gaan. Verder kwam hij nog in het nieuws omdat hij tijdens een meeting met Adidas-directeuren porno afspeelde om een punt duidelijk te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie