Entertainment

Interview van Ye bij 'The Shop' met Lebron James geschrapt wegens haatzaaien

foto: YouTube: Fox News
  1. Newschevron right
  2. Interview van Ye bij 'The Shop' met Lebron James geschrapt wegens haatzaaien

Ye was eerder deze week op bezoek in The Shop, een serie waarin basketballer LeBron James en Maverick Carter celebrities interviewen. Het interview zal echter niet worden uitgezonden vanwege "meer haatspraak en extreem gevaarlijke stereotypes".

Verklaring

Carter, die het productiebedrijf van LeBron James runt, heeft een verklaring afgegeven over de opnames, die maandag hebben plaatsgevonden. "Gisteren hebben we een aflevering van The Shop opgenomen met Kanye West", begint hij de verklaring. "Kanye was al weken geleden geboekt. Ik geloofde dat hij in staat was om een respectvolle discussie te voeren, omdat we een dag voor de opnames een goed gesprek hadden gevoerd. Hij was klaar om al zijn recente opmerkingen te adresseren. Helaas gebruikte hij The Shop om nog meer haatzaaiende en uiterst gevaarlijke stereotypen te herhalen."

Geen haat verspreiden

Vanwege Ye's aanstootgevende uitspraken zal de aflevering dus niet online komen. Door duidelijk te maken dat er zelfs geen fragmenten van de aflevering met Ye gepubliceerd zullen worden, onderstreept Carter het belang voor de productiemaatschappij om geen haat te willen verspreiden. "Hoewel The Shop doordachte discussies en verschillende meningen omarmt, hebben we nul tolerantie voor haatdragende uitspraken van welke aard dan ook en zullen we nooit toestaan dat onze kanalen worden gebruikt om haat te promoten. Ik neem de volle verantwoordelijkheid, omdat ik geloofde dat Kanye een ander gesprek wilde en verontschuldig me bij onze gasten en personeel. Haatzaaien zou nooit een publiek mogen hebben."

Anti-semitisme

Het schrappen van het interview van Ye bij The Shop volgt na een rumoerige week voor Ye. Eerder deze week werd zijn Twitter-account al geschorst vanwege anti-semitische opmerkingen. In die discussie leek Ye in een post te claimen dat Diddy werd gecontroleerd door joodse mensen. De caption onder de post was: "Jesus is Jew." Ook schreef hij dat hij plande om "Death Con 3 op het Joodse Volk" te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie