Entertainment

Ook Ye's school 'Donda Acadamy' wordt gesloten

foto: YouTube: Piers Morgan Uncensored
  1. Newschevron right
  2. Ook Ye's school 'Donda Acadamy' wordt gesloten

De bedrijven die niets meer te maken willen hebben met Ye na alle commotie rondom zijn persoon volgen elkaar in een rap tempo op. Na Balenciaga, Adidas, Creative Artist Agency (CAA) en zelfs zijn bank JPMorgan Chase, laat nu ook zijn zelf opgerichte school, Donda Academy, weten voor de rest van het schooljaar dicht te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Update 19.15 uur:
Een paar uur nadat de school meldde gesloten te zijn voor de rest van het schooljaar, heeft de Donda Academy de deuren weer geopend. "We zien jullie morgenochtend!", klinkt het in een nieuwe mail.

School gesloten

"Beste Donda Academy Families, we hopen dat deze e-mail u goed bereikt", start de mail die werd gedeeld door Hollywood Unlocked. "Allereerst willen we onze dankbaarheid uitspreken voor de gemeenschap van families en leerlingen die Donda Academy heeft samengebracht. Echter, op aanwijzing van onze oprichter, zal Donda Academy met onmiddellijke ingang sluiten voor de rest van het schooljaar 2022-2023. Donderdag 27 oktober. MORGEN IS ER GEEN SCHOOL." Dat schreef de directeur van de school, Jason Angell.

De school werd opgericht door Ye en vernoemd naar zijn moeder, Donda. De school, waar zo'n 100 leerlingen les kregen van 13 docenten, kostte voor de studenten 15.000 dollar per jaar.

ANTISEMITISCHE UITSPRAKEN

Ye heeft de afgelopen maand diverse antisemitische en haatzaaiende uitspraken gedaan in interviews en via social media. Zo was hij bijvoorbeeld te gast bij de podcast Drink Champs, waar hij verschillende van deze uitlatingen deed. Hier beweerde hij ook dat de twee jaar geleden overleden George Floyd niet is overleden door verstikking tijdens een politieoptreden, maar door de drug fentanyl. De familie van Floyd klaagt West daarom aan voor 250 miljoen dollar.

SAMENZWERINGSTHEORIEËN

De rapper verkondigde in verschillende andere interviews ook antisemitische samenzweringstheorieën. Dit zorgde ervoor dat afgelopen weekend een groep demonstranten in Los Angeles de nazi-groet bracht en een spandoek met de tekst "Kanye heeft gelijk over de Joden" ophing. Om verdere haatzaaierij te voorkomen, heeft de artiest tijdelijk geen toegang tot zijn socialmedia-accounts.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie