Up 2 Date

Familie George Floyd klaagt Ye aan voor 250 miljoen dollar

foto: YouTube: Smoke At The Shop Podcast
  1. Newschevron right
  2. Familie George Floyd klaagt Ye aan voor 250 miljoen dollar

De familie van George Floyd heeft Ye aangeklaagd voor 250 miljoen dollar naar aanleiding van opmerkingen die de artiest maakte bij de Drink Champs-podcast. Daar insinueerde hij aan tafel dat Floyd niet was overleden door toedoen van oud-agent Derek Chauvin, maar door de drug fentanyl.

Drink Champs

De aflevering van Drinks Champs is inmiddels offline gehaald vanwege de controversiële uitspraken van Ye. "Als je kijkt, zie je dat zijn knie niet eens zo erg op zijn nek lag", zei hij onder andere over de dood van Floyd. Dat baseerde hij op basis van de nieuwste 'anti-BLM'-documentaire van activiste Candace Owens, met wie hij begin deze maand nog in een 'White Lives Matter'-shirt op Paris Fashion Week verscheen.

Ye lijkt te negeren dat door experts destijds is bewezen dat Floyd om het leven is gekomen door verstikking als gevolg van de positie die oud-agent Derek Chauvin op zijn lichaam aannam. Chauvin werd vorig jaar daarom veroordeeld tot 22,5 jaar cel voor de moord op George Floyd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

250 miljoen

Afgelopen weekend werd al bekend dat de familie van George Floyd een rechtszaak overwoog vanwege de uitspraken van Ye. Gisteren besloot de familie daadwerkelijk juridische stappen te ondernemen: Ye wordt aangeklaagd voor 250 miljoen dollar.

"De opmerkingen van Kanye zijn een weerzinwekkende poging om het leven van George Floyd in diskrediet te brengen en te profiteren van zijn onmenselijke dood", zegt advocaat Pat D. Dixon III tegen Click2Houston. "Hij deed valse uitspraken over de dood van George Floyd om zijn merken te promoten en de marketingwaarde en inkomsten voor hemzelf en zijn zakenpartners te verhogen."

Eerdere schadevergoeding

Eerder klaagde de familie Floyd al de Amerikaanse stad Minneapolis aan, waar George werd vermoord. De familie ontving toen een schadevergoeding van 27 miljoen dollar.

Ster advertentie
Ster advertentie