Entertainment

Trump over Ye: "Hij gedraagt zich gek en heeft hulp nodig"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Trump over Ye: "Hij gedraagt zich gek en heeft hulp nodig"

De tirades waarmee Ye de afgelopen tijd het nieuws haalt, schieten zelfs bij Donald Trump in het verkeerde keelgat. Volgens de Rolling Stone heeft de oud-president tegen personen die dichtbij hem staan gezegd dat hij voorlopig niks met Ye te maken wil hebben. "Hij gedraagt zich gek en heeft professionele hulp nodig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Goede vriend'

Het feit dat Trump dit standpunt heeft ingenomen over Ye, komt voor veel mensen als een verrassing. De twee leken in het verleden namelijk een goede relatie te hebben en de voormalig president schepte regelmatig op over hoe Ye "al een lange tijd een goede vriend was". Desondanks melden bronnen rondom Trump dat hij zich het liefst niet meer wil associëren met Ye.

George Floyd

Trump zou zijn uitspraken omtrent Ye's mentale staat al gedaan hebben voordat het nieuwe Drink Champs-interview van Kanye uitkwam. In de aflevering, die vandaag gepubliceerd werd, beweerde Ye onder meer onterecht dat George Floyd overleden zou zijn aan de drug fentanyl. De familie van Floyd zou nu overwegen om een rechtszaak tegen Ye aan te spannen.

Onrustige maand

Ye kan oktober markeren als een onrustige maand. Begin deze maand raakte hij in opspraak vanwege de aankondiging van een 'White Live Matter'-shirt. Volgens Ye zou Black Lives Matter namelijk "een scam" zijn. Een week later werd zijn Instagramaccount geschorst vanwege antisemitische opmerkingen en haalde hij het nieuws omdat hij porno afspeelde voor de directeuren van Adidas. Zijn interview bij HBO-serie The Shop werd geschrapt wegens 'haatspraak en extreem gevaarlijke stereotypes'.

In een interview met Tucker Carlson van Fox News vertelde Ye onlangs dat het hem kwetst als mensen hem gek noemen. "Het doet pijn als mensen vragen: 'Gaat het wel goed met je?'"

Ster advertentie
Ster advertentie