Up 2 Date

'Familie George Floyd overweegt rechtszaak tegen Kanye West'

foto: YouTube: REVOLT
  1. Newschevron right
  2. 'Familie George Floyd overweegt rechtszaak tegen Kanye West'

Het is Ye, ook wel bekend als Kanye West, weer eens gelukt om onrust te veroorzaken met zijn uitspraken. Dit keer heeft hij zich uitgelaten over George Floyd. In de podcast Drink Champs beweert hij onterecht dat Floyd is overleden aan de drug fentanyl en dat "de knie van die guy niet eens zo op zijn nek zat". De familie van Floyd zou nu overwegen om een rechtszaak tegen Kanye aan te spannen.

Update 18 oktober:

De podcastaflevering met het interview met Kanye is inmiddels van YouTube verwijderd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Docu Candace Owens

Ye haalt in zijn uitspraken de nieuwste 'anti-BLM'-documentaire van activiste Candace Owens aan, met wie hij begin deze maand nog in een 'White Lives Matter'-shirt op Paris Fashion Week verscheen. Hij lijkt te negeren dat door experts destijds is bewezen dat Floyd om het leven is gekomen door verstikking als gevolg van de positie die oud-agent Derek Chauvin op zijn lichaam aannam. Chauvin werd vorig jaar daarom veroordeeld tot 22,5 jaar cel voor de moord op George Floyd.

Later in de podcast vergelijkt Ye Floyd ook nog met Virgil Abloh en claimt hij te worden 'geblockt' door "de joodse media".

Mogelijke rechtszaak

Volgens burgerrechtenadvocaat Lee Merritt overweegt Floyds familie nu een rechtszaak aan te spannen vanwege "Kanye's valse verklaringen over de manier waarop hij stierf". Op Twitter schrijft Merritt: "Beweren dat Floyd stierf door fentanyl en niet door de brutaliteit die strafrechtelijk is vastgesteld, ondermijnt en minimaliseert de strijd van Floyds familie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onrustige maand

Begin deze maand raakte Ye ook al in opspraak vanwege het 'White Live Matter'-shirt: hij noemde Black Lives Matter "een scam". Een week later werd zijn Instagramaccount geschorst vanwege antisemitische opmerkingen en zijn interview bij HBO-serie The Shop geschrapt wegens 'haatspraak en extreem gevaarlijke stereotypes'.

Ster advertentie
Ster advertentie