Entertainment

Ye claimt dat Quentin Tarantino het idee voor 'Django Unchained' van hem heeft

foto: YouTube: Piers Morgan Uncensored
  1. Newschevron right
  2. Ye claimt dat Quentin Tarantino het idee voor 'Django Unchained' van hem heeft

In een interview met de Britse jurnalist Piers Morgan doet Ye een opvallende claim. Volgens de artiest hebben Quentin Tarantino en Jamie Foxx het idee voor de succesvolle film Django Unchained van hem gestolen.

Idee voor 'Gold Digger'

Jamie Foxx speelde de hoofdrol in de film van Tarantino. Ye zegt dat hij het idee van Django Unchained voor Tarantino en Foxx had gepitcht voor de clip van de klassieke track Gold Digger, waarop Foxx een gastbijdrage levert. "En toen maakte Tarantino er een film van", aldus Ye, die het Foxx echter niet kwalijk lijkt te nemen, aangezien hij onlangs nog in een Instagram-post zei dat Foxx hem zou moeten spelen in een biopic.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Django Unchained

De film van Tarantino kwam in 2013 uit, maar de ontwikkeling van de film begon in 2007; Gold Digger verscheen in 2005. De filmmaker van Django Unchained zei in 2007 in een interview dat hij iets wilde maken wat nog nooit eerder was gedaan. "Ik wil films maken die gaan over Amerika's vreselijke verleden met slavernij, maar ze maken als spaghettiwesterns, niet als grote themafilms", aldus Tarantino toen in een interview met The Telegraph.

De film werd een enorm succes en leverde met een budget van 100 miljoen dollar maar liefst 425 miljoen dollar op, wat Django Unchained nog altijd de meest succesvolle Tarantino-film ooit maakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie