Entertainment

Balenciaga stopt samenwerking met Ye

foto: YouTube: Fox News
  1. Newschevron right
  2. Balenciaga stopt samenwerking met Ye

Het zijn rumoerige weken voor Ye, ook wel bekend als Kanye West. De artiest verschijnt herhaaldelijk negatief in het nieuws en het lijkt erop dat grote bedrijven die met hem samenwerken er klaar mee zijn. Na de Amerikaanse bank JPMorgan Chase laat nu ook kledingmerk Balenciaga weten de samenwerking met Ye te beëindigen.

Jarenlange samenwerking

Ye werkt al jaren nauw samen met Balenciaga. Niet lang geleden lanceerden het kledingmerk en de artiest samen nog een 'Yeezy Gap Engineered by Balenciaga'-collectie, wat een enorm succes werd. Tijdens Paris Fashion Week opende Ye nog de modeshow voor Balenciaga door zelf voor het merk te lopen.

Verklaring

Volgens Women's Wear Daily heeft Balenciaga de samenwerking nu beëindigd. In een verklaring laat het Franse modehuis weten: "Balenciaga heeft geen relatie of plannen voor toekomstige projecten meer in verband met deze artiest."

Rumoerige maand

Men kan er vanuit gaan dat de beslissing van Balenciaga te maken heeft met de anti-semitische uitlatingen van Ye in de afgelopen weken. Eerder deze maand raakte hij al in opspraak vanwege de aankondiging van een 'White Live Matter'-shirt. Volgens Ye zou Black Lives Matter namelijk "een scam" zijn. Een week later werd zijn Instagramaccount geschorst vanwege antisemitische opmerkingen en haalde hij het nieuws omdat hij porno afspeelde voor de directeuren van Adidas. Zijn interview bij HBO-serie The Shop werd geschrapt wegens 'haatspraak en extreem gevaarlijke stereotypes'.

Ster advertentie
Ster advertentie