Entertainment

'Ye wilde zijn album in 2018 'Hitler' noemen'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'Ye wilde zijn album in 2018 'Hitler' noemen'

Ye's album uit 2018 zou in eerste instantie een hele andere, nogal opmerkelijke naam krijgen. De rapper wilde zijn album namelijk 'Hitler' noemen, zegt een anonieme bron die jarenlang als zakenpartner met de artiest werkte tegen CNN. Uiteindelijk zag hij van het idee af en werd het album simpelweg Ye genoemd.

'Hij prees Hitler'

De anonieme bron zegt dat hij Ye vaker positief over Adolf Hitler hoorde praten. "Hij prees Hitler door te zeggen hoe ongelooflijk het was dat hij zoveel macht kon vergaren en sprak over alle grote dingen die hij en de Nazipartij voor het Duitse volk hadden bereikt", aldus de bron, die anoniem wil blijven uit angst voor vergeldingsacties van Ye.

Uitspraken bij TMZ

Het verhaal van de anonieme bron kan verzonnen zijn, maar ook Van Lathan, werkzaam bij TMZ, zei onlangs dat de antisemitische uitspraken van Ye voor hem niet als een verrassing kwamen. Volgens Lathan, die in 2018 viraal ging vanwege een interview met Ye waarin de artiest zei dat slavernij een keuze was, had Ye in 2018 ook al antisemitische uitspraken gedaan die niet zijn uitgezonden.

"Ik wist dat dat in hem zat", zei Lathan in zijn eigen podcast over het antisemitisme in Ye. "Want toen hij naar TMZ kwam, zei hij dat soort dingen al, maar ze hebben het uit het interview geknipt. Hij zei iets als, 'Ik hou van Hitler, ik hou van nazi's', iets in die strekking."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ANTISEMITISCHE UITSPRAKEN

Ye heeft de afgelopen maand diverse antisemitische en haatzaaiende uitspraken gedaan in interviews en via social media. Zo was hij bijvoorbeeld te gast bij de podcast Drink Champs, waar hij verschillende van deze uitlatingen deed.

De bedrijven die niets meer te maken willen hebben met Ye na alle commotie rondom zijn persoon volgen elkaar in een rap tempo op. Na Balenciaga, Adidas, Creative Artist Agency (CAA) en zelfs zijn bank JPMorgan Chase, liet ook zijn zelf opgerichte school, Donda Academy, weten voor de rest van het schooljaar dicht te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie