Entertainment

Ye verliest 2 miljard dollar in een dag: "Het geld is niet wie ik ben"

foto: YouTube: Fox News
  1. Newschevron right
  2. Ye verliest 2 miljard dollar in een dag: "Het geld is niet wie ik ben"

Ye werd in 2020 door Forbes officieel miljardair genoemd, mede door zijn succesvolle samenwerking met Adidas. Nu Adidas de samenwerking met de artiest heeft beëindigd, is Ye naar eigen zeggen twee miljard dollar armer.

Love speech

Ye is zijn status als miljardair kwijtgeraakt, maar lijkt zich daar niet door te laten ontmoedigen. "Ari Emmanuel, ik ben twee miljard dollar kwijtgeraakt in een dag en ik leef nog steeds", schrijft hij op Instagram. Emmanuel is de CEO van Endeavor, een holdingmaatschappij voor talent- en mediabureaus, die onlangs bedrijven aandrong om geen zaken meer te doen met Ye. "Dit is love speech. Ik hou nog steeds van je. God houdt nog steeds van je. Het geld is niet wie ik ben. De mensen zijn wie ik ben", aldus Ye in het Instagrambericht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedrijven nemen afstand van Ye

De bedrijven die niets meer te maken willen hebben met Ye na alle commotie rondom zijn persoon volgen elkaar in een rap tempo op. Na Balenciaga, Adidas, Creative Artist Agency (CAA) en zelfs zijn bank JPMorgan Chase, liet ook zijn zelf opgerichte school, Donda Academy, weten voor de rest van het schooljaar dicht te gaan.

Ye heeft de afgelopen maand diverse antisemitische en haatzaaiende uitspraken gedaan in interviews en via social media. Zo was hij bijvoorbeeld te gast bij de podcast Drink Champs, waar hij verschillende van deze uitlatingen deed.

Ster advertentie
Ster advertentie