Entertainment

Kanye West is volgens Forbes nu officieel een miljardair

foto: YouTube: Kanye West
  1. Newschevron right
  2. Kanye West is volgens Forbes nu officieel een miljardair

Kanye West is door zakenblad Forbes 'eindelijk' erkend als miljardair. Nadat hij tot grote irritatie van hemzelf keer op keer afwezig bleef op de miljardairslijst, heeft het blad nu documenten en cijfers mogen inzien waaruit blijkt dat Ye daar toch op thuishoort. Forbes schat zijn vermogen in op zo'n 1,3 miljard dollar, voornamelijk afkomstig uit zijn succesvolle Yeezy-lijn en samenwerking met Adidas.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

cover

Kanye was vorig jaar nog een beetje pissig dat het zakenblad hem geen miljardair wilde noemen toen hij op de cover stond, terwijl hij dat naar eigen zeggen toch echt was. "Ik liet Forbes een ontvangstbewijs van $890 miljoen zien en nog steeds zeiden ze geen 'miljardair'", zei hij afgelopen november tijdens het Fast Company Innovation Festival.

'Niemand kan tellen'

Ondanks zijn nieuwe status is Ye het nog steeds niet helemaal eens met Forbes: "Het is $3,3 miljard, omdat niemand bij Forbes kan tellen", aldus zijn reactie op het artikel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kylie en Jay-Z

Schoonzusje Kylie Jenner wist het met haar $1,2 miljard al eerder tot de miljardairslijst te schoppen. Zij kreeg deze maand voor de tweede keer de titel 'jongste selfmade miljardair'. Verder is ook collega-rapper Jay-Z in de lijst terug te vinden. Hij werd vorig jaar als erkend als eerste miljardair uit de hiphopscene.

Ster advertentie
Ster advertentie