OMG

Bedrijf zoekt mensen die voor 50 euro per uur door TikTok willen scrollen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Bedrijf zoekt mensen die voor 50 euro per uur door TikTok willen scrollen

Een bedrijf uit Amerika is op zoek naar mensen die voor 50 euro per uur door TikTok willen scrollen. Dat meldt The New York Post. Daarnaast ontvangen nieuwe medewerkers coupons van verschillende eetbezorgdiensten waarmee ze hun snacks, die ze tijdens het scrollen kunnen nuttigen, kunnen bekostigen.

TikTok-watcher

In totaal kunnen de TikTok-watchers 600 euro verdienen. Het bedrijf is namelijk op zoek naar mensen die 12 uur lang willen bingewatchen op het platform. Ter vergelijking: het gemiddelde uurloon van een werknemer in Nederland lag afgelopen jaar rond de 24 euro. Met het scrollen op TikTok voor 50 euro per uur verdien je dus ruim twee keer meer dan het gemiddelde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Snacks en gadgets

Naast het basisloon en de coupons die medewerkers kunnen inwisselen voor snacks, ontvangen ze ook coupons ter waarde van 50 euro voor verschillende webwinkels. TikTok-watchers die zelf ook de ambitie hebben om te shinen op het platform zullen extra blij worden, aangezien het bedrijf hun personeel ook beloond met een statief, een 12-inch ringlicht en een flexibele houder voor smartphones en camera's.

Geen expert

Of je nou wel of niet zelf content maakt op TikTok, maakt voor de functie niet uit. Jeremy Boudinet, manager bij het bedrijf, laat namelijk weten dat ze niet op zoek zijn naar TikTok-experts of kenners. "Echt iedereen kan solliciteren. Als je maar een account op de app hebt", liet hij weten aan The New York Times. "We hebben het liefst mensen die de app regelmatig gebruiken en wat kennis van social media hebben. Maar dat is geen vereiste."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie