OMG

Chinese naakthond Mr. Happy Face verkozen tot lelijkste hond ter wereld

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chinese naakthond Mr. Happy Face verkozen tot lelijkste hond ter wereld

Met zijn kuif, scheve kop en lange tong is de Chinese naakthond Mr. Happy Face verkozen tot de lelijkste hond ter wereld. De prijs werd zaterdag uitgereikt in de Amerikaanse staat Californië.

Mishandeling en verwaarlozing

Mr. Happy Face heeft een droevig verleden. Zijn baasje Jeneda Benally kreeg in het asiel te horen dat de hond vanwege mishandeling en verwaarlozing nog maar enkele weken te leven zou hebben. "Het personeel heeft me proberen voor te bereiden op wat ik zou zien", vertelt Jeneda tijdens de prijsuitreiking. "Ik kreeg een dier te zien dat inderdaad oud was, maar het verdiende om geliefd te worden."

Luiers en medicijnen

Hoewel de zeventienjarige hond luiers en verschillende medicijnen nodig heeft, is hij alweer tien maanden hartstikke gelukkig bij zijn nieuwe eigenaar. "De dag dat ik hem adopteerde, beloofde ik dat hij zich zo geliefd zou voelen dat hij zich nooit zou herinneren hoe vreselijk zijn vorige leven was", zegt Jeneda. "Liefde, vriendelijkheid en de kusjes van mama hebben hem geholpen zijn problemen te overwinnen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Scamp the Tramp

De verkiezing van de lelijkste hond ter wereld werd meerdere keren uitgesteld door corona. Mr. Happy Face treedt in de voetsporen van Scamp the Tramp, die de wedstrijd in 2019 won. Aan het winnen van de prijs zit een geldbedrag van 1500 dollar verbonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie